hun eng ger
BaBér a Facebookon

Egyszerűsítő adócsomag, fegyverkező APEH

2008. Szeptember 19. 10:00 - admin

A Pénzügyminisztérium a honlapján nyilvánosságra hozta az adó- és járulék törvényeket érintő módosító javaslatát, amit a kormány szerdán tárgyalt és fogadott el.

A pénzügyminiszter pénteken nyújtja be az Országgyűlésnek a módosító csomagot, de addig az Országos Érdekegyeztető Tanácson, és a Gazdasági Együttműködési Fórumon felmerült javaslatokról tárgyal.

A csomag elsődleges célja az egyszerűsítés, nem pedig a vállalkozások összterhének csökkentése. Szakértők szerint jó irány, hogy az adóalap-csökkentő tételek nagy részét megszüntetnék, de mint már annyiszor elhangzott: a mértékét keveslik, ezzel nem nő az ország versenyképessége.

Új fegyvert kap az APEH?

A javaslat szerint, a fekete- és szürkegazdaság ellen újabb eszközt kapna az APEH: "Alapos ok" esetén megfordulhat a bizonyítási kényszer, s a vállalkozásnak kell bizonyítania, hogy a költségei valóban felmerültek.

Biztosak lehetünk benne, hogy ha az APEH akar, talál is majd "alapos ok"-ot, hiszen olyan ez, mint a kifogás: akik keres, talál.

Dráguló cégautó?

Más kérdés a szakértők cégautók miatti siránkozása. Eddig boldog-boldogtalan céges autóval furikázott az országban - Halleluja, dugóban araszolás! - most majd nem fog. Vagy megfizeti az árát.

 


Blog témakörök
Blog archivum