hun eng ger
BaBér a Facebookon

Ingyenes segédanyag kezdő vállalkozásoknak

2009. Január 27. 10:00 - admin

Az ingyenesen letölthető Start-Up Guide 2008. Üzleti tanácsok induló kisvállalkozások számára című könyv 120 oldalon átfogó képet ad egy kis cég működtetésével kapcsolatos kérdésekről, az üzleti tervezéstől a jogi és könyvviteli alapok ismertetésén, a finanszírozás alapkérdéseinek bemutatásán át a marketingkommunikációig.

A kiadványban a szerzők felhívják a figyelmet egyebek között a swot- analízis fontosságára. Azaz arra, hogy nem érdemes fejest ugrani egy vállalkozásba, hanem az indulás előtt mindenképpen fel kell mérni az erősségeket, a gyengeségeket, a lehetőségeket és a veszélyeket, amelyek a későbbi működést befolyásolhatják. Az üzleti terv készítése során végig kell gondolni, hogy az ötlet miként illeszkedik a már megvalósított, hasonló elképzelések közé.

Az induló vállalkozások tájékozódhatnak a kiadványból a hitelfelvételi, illetve garancialehetőségekről, valamint a különféle állami programokról. A teljesen laikus kezdők és a haladók is találhatnak hasznos információkat az adózási és számviteli fogalmakat összegző, valamint a céges autóra, telefonra vonatkozó fejezetekben.

Letölthető innen
Blog témakörök
Blog archivum