hun eng ger
BaBér a Facebookon

Eltörlik a TEÁOR számokat

2008. Augusztus 29. 10:00 - admin

Csütörtökön tartotta alakuló ülését a Gazdasági Egyeztető Fórum (GEF).
A GEF rendszeresen ülésező, a Versenyképességi Tanács szerepét is átvevő fórum lesz, amely a gazdaság szereplőivel egyezteti a készülő jogszabályok tervezetét. Javaslattevő véleményező joggal rendelkezik a vállalkozásokat érintő jogszabályok, intézkedések tervezeteivel kapcsolatban. A fórum ülésein a gazdasághoz kapcsolódó minisztériumok vezetői, illetve a gazdasági érdekképviseletek - MGYOSZ, VOSZ, Agrárkamara, MKIK, a Befektetői Tanács, a kisvállalkozói szövetségek (KÉSZ) és a vegyes kamarák - képviselői vesznek részt.

Veres János pénzügyminiszter két elképzelést is megemlített: korlátozni kívánják a készpénzforgalmat és szigorítani szeretnék a számlaadást. A jövő évi adóváltoztatások keretében a vállalkozásoknak kevesebb számlára kell majd fizetniük a különböző adókat és járulékokat, és egységesítik a társasági adó- és járulékalapot.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter bejelentette, hogy a kormány eltörli a TEÁOR számokat, mert a tapasztalatok szerint ez igen sok adminisztrációs terhet jelent a vállalkozások számára.

Az igazságügyi miniszter megköszönte azoknak a vállalkozásoknak, amelyek már megváltoztatták TEÁOR számaikat. Igazán rendes tőle...
Blog témakörök
Blog archivum