hun eng ger
BaBér a Facebookon

Üdülési csekk helyett SZÉP kártya

2011. Június 23. 10:00 - admin

Október elsejéig változatlan, kedvezményes adózási feltételekkel juttathatók az üdülési csekkek a munkavállalóknak.

Amennyiben a Parlament elfogadja Országgyűlés Költségvetési Bizottságának módosító javaslatát, az üdülési csekk kikerül a kedvezményesen adózó béren kívüli juttatási körből október elsejétől, így a jövőben utána a munkáltatónak az egyéb jövedelmekkel azonos járulékokat kell kifizetnie.

Üdülési csekket csak október elsejéig lehet igényelni, és azokat egy évig, legkésőbb tehát 2012 október elsejéig lehet felhasználni.

A következő évben pedig szerepét a SZÉP-kártya fogja betölteni. A kártyát július elsejétől lehet igényelni, kedvezményes adózással egy munkavállaló évi 300.000 forint értékben kaphatja meg, és a munkáltatónak a támogatás 1,19 szerese után kell 16 százalékos személyi jövedelemadót fizetniük, más közterhet azonban nem.

Míg az üdülési csekket szabadidősportra, kulturális rendezvényekre, mozijegyvásárlásra, vagy akár autópályadíj fizetésre is lehet használni, a SZÉP-kártya, amely megjelenésében és használatában is bankkártyához hasonló "elektronikus utalványkártya" hasonló szolgáltatásokra használható, de csak szálláshely-szolgáltatással együttesen.

A kártya alkalmazásától a belföldi turizmus fellendülését reméli a kormány.

Forrás: hvg.hu
 
Blog témakörök
Blog archivum