hun eng ger
BaBér a Facebookon

Soft Consulting Blog

Adócsökkentő törvénycsomag az asztalon

2008. Augusztus 13. 10:00 - admin

Az adóterhet több, mint 1000 milliárd forinttal csökkentő, mégis konvergenciaprogram-barát adócsomagot tettek az asztalra a nagy adótanácsadó cégek és gazdasági szervezetek.
A csökkentéstől a gazdasági növekedés emelkedését várják, ugyanakkor, mintegy "mellékhatásként", nőnének az inflációs kockázatok.

Kivezetnék a különadót, viszont az iparűzési adó maradna, mivel ennek megszüntetéséhez önkormányzati reform szükségeltetik. Eltörlésre kerülne az ekho és 10%-kal csökkenne a tb-járulék, lenne viszont 8 ezer forintos egészségügyi hozzájárulás (eho) és kötelező ingatlanadó.

Évi 15 millió forintos összevont jövedelemig 20% lenne a személyi jövedelemadó - efelett 30% - , az adójóváírás helyett pedig a szociális hálót erősítenék. Ez utóbbival az adófizetésre szeretnék rászorítani a csak papíron minimálbért keresőket, de ennek logikája nem teljesen tiszta...

Bővebben



Hozzászólás 0 hozzászólás

Tippek cégeladáshoz

2008. Augusztus 7. 16:02 - admin

Összegyűjtöttük, hogy mire ügyeljen a tulajdonos, ha értékesíteni kívánja vállalkozását.
 
A legfontosabb, hogy pontosan tudja: mit akar eladni, mennyi a reális ár, és ezt be is tudja mutatni a befektetőnek.

Ugyanilyen lényeges a cég felkészítése az eladásra. Szükséges az adó-és pénzügyi kockázatok felmérése; a számviteli felkészítés; a piaci potenciál üzleti tervvel való bemutatása; valamint a jogi viszonyok tisztázása, a menedzsmenti és tulajdonosi funkciók szétválasztása.

Figyelem: Befektetőt találni nehéz, elriasztani könnyű!

Bővebben



Hozzászólás 0 hozzászólás

Hamarosan Magyarországon is megnyílik a lehetőség a legalkalmasabb finanszírozási eszköz, a zártvégű pénzügyi lízing alkalmazására az Európai Unió által támogatott pályázatokon.
Ezzel elsősorban a tőkeszegény és így a hitel alapú finanszírozásból kieső kisvállalkozások járnak jól. Hosszabb futamidő mellett elegendő alacsonyabb önerő, hiszen a maga finanszírozott eszköz a fedezet, amely így kitermeli saját lízingdíját.


Bővebben

 



Hozzászólás 0 hozzászólás

Hol lehet a hiányzó 13 ezer adóbevallás?

2008. Augusztus 1. 10:00 - admin

Ügyesen használják a netet a cégek, ugyanis a társaságiadó-fizetésre kötelezettek 99,4%-a nyújtotta be elektronikusan az adóbevallását, azonban a várt 360 ezerből 13 ezer bevallás nem érkezett be.

Az APEH ellenőrzése alapján az adózók által elkövetett egyik legjellemzőbb hiba, hogy helytelenül értelmezik a kétszázalékos nyereség-minimumadót - ezt önellenőrzéssel, illetve helyesbítés útján korrigálhatják.

Az állam várakozásait nem teljesítette a társasági adókulcs 18-ról 16 százalékra csökkentése (2004), ugyanis a cégek minden apró lehetőséget kihasználnak, amit az adószabályok az adóalap csökkentésére megengednek.
 


Hozzászólás 0 hozzászólás
Lapozás: [1] [2]
Blog archivum