hun eng ger
BaBér a Facebookon

Soft Consulting Blog

Visszaigényelhető másfél év ÁFA összege?

2008. Július 24. 10:00 - admin

Több tízmilliárd forintnyi áfát igényelhetnek vissza a magyar cégek állam bácsitól.

Várhatóan az Európai Bíróság ősszel eltörli azt a magyar törvényt, amely megtiltotta, hogy az állami támogatásban részesülő cégek a maximális áfaösszeget levonják. Az uniós irányelv szerint ez az ún. áfaarányosítás csak a „vegyes adóalanyokra” alkalmazható, Magyarországon azonban még mindenkire hatályos.

Jelenleg már több cég és gazdálkodó szervezet is tett lépéseket az áfa visszaszerzésére. Körültekintően kell azonban eljárniuk, ugyanis a támogatási szerződés tartalmazhatja, hogy áfa visszaigénylés esetén az állami támogatást vissza kell fizetniük.

Bővebben

 



Hozzászólás 4 hozzászólás

Pályázati buktatók

2008. Július 23. 10:00 - admin

„Önvédelmi” szabályok és tanácsok kis- és középvállalkozások számára.
2013-ig 1200-1300 milliárd forintnyi támogatáshoz juthatnak a KKV-k uniós társfinanszírozási programokból. Pályázati sikerességük annál is fontosabb, mivel ők foglalkoztatják a magyarok több mint 70%-át.

Fontos, hogy fel legyenek készülve a menet közbeni reagálásra, változtatásra, és bár a gyakori buktatók ismerete még nem 100%-os biztosíték, de jó esélyt jelent a kudarc elkerülésére.

A 10 leggyakoribb csapdahelyzet

 



Hozzászólás 4 hozzászólás

Vissza nem térítendő pályázati támogatás

2008. Július 21. 10:00 - admin

Július végéig él a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) 370 millió forintos pályázata. A cél: a mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi piaci térnyerésének előmozdítása és versenyképességük növelése.

Magyarország versenyképességének a kkv-k versenyképessége az alapja. Ennek fejlesztéséhez nyújt segítséget a mostani pályázat, nemcsak pénzügyi programok biztosításával, hanem oktatási, marketing, gazdaságdiplomáciai formában is.

A pályázónak minimum 300 ezer forint igazolt forrással kell rendelkeznie (nem bankhitel, magánkölcsön, egyéb állami támogatás).

Bővebb információ

 



Hozzászólás 0 hozzászólás
Lapozás: [1]
Blog archivum